Dr. Martens x Viccens

We spreken rapper en artiest Viccens over zijn muziek, zelf expressie en zijn persoonlijke kledingstijl.

Dr. Martens x Viccens

In samenwerking met Dr. Martens en opkomend rapper en artiest Viccens (Victoire Elekonawo) duiken we in de wereld van muziek, zelf expressie en stijl. Als we hem bezoeken in de studio waar hij met zijn vrienden aan nieuwe muziek werkt, merken we al snel dat er rustgevende en gemoedelijke sfeer hangt. Viccens is opgegroeid in Noord-Limburg en heeft een Togolees/Nederlandse achtergrond. Het dorpje waar in hij grootgebracht werd was ontzettend rustig en stil. ‘Doordat er niks te doen was in het dorp waar ik woonde vond ik in hiphop de eerste ‘plek’ waar ik creativiteit tegen kwam’.

Zijn eigen hersenspinsels en de mensen om hem heen zijn Viccens’ grootste inspiratie. Ook andere artiesten gebruikt hij als voorbeeld. ‘Op nummer 1 staat Felu Kuti, hij is Nigeriaans. In Amerika kijk ik vooral naar Lil Yachty: hij heeft echt een eigen stijl en eigen route en laat zich niet in hokjes plaatsen waardoor hij ook een psych-rock album heeft gedropt en daarna weer doorpakt op zijn rap tracks.’.

Voor Viccens staat zijn muzikale expressie gelijk aan zijn persoonlijke stijl. Zijn muziek is net zo kleurrijk als zijn kleding. ‘Op het moment dat ik een outfit draag die ‘binnen de lijntjes’ blijft dan moet ik altijd iets toevoegen wat het uniek maakt.’ In zijn muziek is dit ook terug te zien, een extra sound of adlibs zorgt ervoor dat er iets onverwachts gebeurt, wat zijn muziek uniek maakt.

Binnen de rapscene speelt mode en stijl een belangrijke rol. Net als je muziek moet je outfit confidence uitstralen, want in principe is dat je visitekaartje. Voor Viccens is een goeie outfit net zo belangrijk als het kennen van zijn teksten. ‘Ik moet me goed voelen in de fit en Viccens uitstralen. Als ik me niet goed voel in de outfit, dan heeft dat gewoon invloed.’

Als we het over schoenen hebben komen we er al snel achter dat naast stijlvol comfort ook ontzettend belangrijk is voor Viccens. ‘Als de patta loopt alsof ik op een stuk karton sta haak ik af, hoe mooi de schoenen ook zijn haha.’. In dit geval past Viccens' look perfect bij zijn paar Dr. Martens Jorge en staat hij er chill bij: ‘Ik heb altijd al Dr. Martens willen kopen, dat was er nooit van gekomen want ik ben altijd een beetje blijven hangen bij sneakers. Gelukkig is Dr. Martens tijdloos, dus het is nooit te laat.’

Als Viccens in de toekomst kijkt ziet hij zichzelf graag op grote festivals staan. ‘Mijn doelen zijn om te spelen op Eurosonic Noorderslag en Lowlands, dat is wel echt de goal.’ Verder droomt de artiest ook van een eigen ‘full-length’ project om daar mee te kunnen touren. Wat we ieder geval al weten is dat hij er tijdens die shows helemaal fresh uit zal zien. ‘Hoe ik me kleed op het podium draagt bij aan het feit dat ik m’n fans wil meegeven om niks te geven om wat mensen van je vinden: draag wat jij tof vindt, no matter the weather.’

Dr. Martens' laarzen en schoenen zijn veelzijdig en passen bij veel fresh looks, op of buiten het podium. Met de Dr. Martens Jorge en Adrian T-Bar schoenen zijn eindeloos veel frisse outfit-opties mogelijk. Koop nu Dr. Martens bij Freshcotton en ontdek jouw favoriete stijl.