Clarks Originals

Filter
0 Items
Newest

CLARKS VOOR HEREN


Clarks voor heren staat bekend om haar iconische Desert Boot, die al decennialang in de mode is. Het Engelse bedrijf werd in 1825 opgericht door de twee broers Cyrus en James Clark in het plaatsje Street. Nathan Clark, de achterkleinzoon van James, blies Clarks in 1950 nieuw leven in door de lancering van het iconische Desert Boot ontwerp met een crêpezool en suède. De combinatie van een stijlvol ontwerp en draagcomfort zorgen ervoor dat Clarks in een heren outfit wereldwijd wordt gedragen. De Desert Boot is niet het enige geliefde model van Clarks onder heren. Door de jaren heen zijn veel verschillende modellen met een eigen unieke stijl op de markt gebracht. Uiteraard is dit een merk dat niet kan ontbreken in het merkenbestand van Freshcotton en kun je jouw Clarks kopen bij ons in de shop.

CLARKS VOOR HEREN BIJ FRESHCOTTON

Door de jaren heen hebben Clarks voor heren de harten van modeliefhebbers veroverd en worden ze gedragen door vele beroemdheden, activisten en vrijdenkers. Deze tijdloze schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren. Naast de klassieke in 1950 op de markt gebrachte Clarks Desert Boot zijn er nog meer eyecatchers die het checken waard zijn. Zoals de Clarks Desert Trek. Deze schoen werd eind jaren ’60 ontworpen door Lance Clark, nadat hij de Nederlandse ontwerpster Sonja Landweer deze zag dragen. Hij ontwierp hierop een soortgelijke schoen met crêpe zool en een suède bovenkant. Een ander populair model van Clarks voor heren is de Clarks Wallabee. Dit model werd vanaf 1967 geproduceerd onder de naam ‘Grasshopper’. Deze neem bleek echter al door iemand anders geregistreerd te zijn, dus kozen zij voor de naam ‘Wallabee’. Dit laatste model is een klassieke maar ook moderne verschijning en is geschikt voor (bijna) alle gelegenheden, doordat de chukka's met vierkante tenen perfect tussen sneakers en meer traditionele schoenen zitten. Ook deze Clarks kun je online bestellen bij Freshcotton.

TOP PICKS CLARKS VOOR HEREN

Sharing is caring en dat weet Freshcotton als geen ander. Daarom hebben wij een top 3 van de gaafste Clarks voor heren samengesteld voor jou.

  1. De Wallabee is weer helemaal terug van weggeweest. Na grote populariteit te hebben gewonnen in Jamaica en na het overkomen van de schoen naar Amerika, werd de Clarks mannen schoen opgepikt in de hiphop-cultuur. De leden van de Wu-Tang Clan dragen deze tot op de dag van vandaag en hebben voor een boost gezorgd in populariteit in de jaren ‘90.

  2. De Desert Boot. De klassieker kan niet ontbreken in dit lijstje. De Desert Boot, die meer dan 70 jaar geleden voor het eerst op de markt verscheen, is al decennialang in de mode. En dat is niet zomaar. Naast de modieuze looks is de dikke crêpezool veerkrachtig en zorgt het voor een super comfortabele Clarks mannen schoen.

  3. De Desert Trek is ook een toppertje van Clarks voor heren. De schoen is geïnspireerd op schoenen die Nederlandse ontwerper Sonja Landweer ooit droeg. Lance Clark, een nazaat van de oprichters van het iconische merk, was zo weg van de look dat hij een eigen versie ontwierp. Dat maakt Clarks voor heren zo’n uniek en inspiratievol merk.

Ben je benieuwd welke schoenen wij naast Clarks voor heren nog meer aanbieden, check dan Dr. Martens, Vans en Reebok.