Pay later with Klarna
Free shipping over €75 (NL)
40 days return
Order before 23:30, next day delivery (NL)

Arc'teryx


OVER ARCTERYX

Arcteryx is in 1989 door lokale bergbeklimmers opgericht in noord Vancouver. Het werd ontworpen om innovatieve betekenisvolle outdoor kleding te maken. De naam en het logo van Arcteryx verwijzen naar de Archaeopteryx, een van de vroegst bekende vogels ter wereld. Het logo, ontworpen door grafisch ontwerper Micheal Hofler, is gebaseerd op het meest complete skelet van de vogel dat tot nu toe is gevonden. Het doel van Arcteryx kleding is om uitrusting te maken die ervoor zorgt dat degene die het draagt zich volledig in kan leven in het moment zonder last te hebben van externe omstandigheden. Het maken van simpele oplossingen voor complexe uitdagingen: dit is de essentie van minimalisme en de filosofie voor het ontwerpen van Arcteryx kleding. Waar design net zo belangrijk als wetenschap en functionaliteit is, is Arcteryx kleding een van de grootste spelers in de outdoor wereld.

Het merk test zijn producten in Coast Mountains, één van de meest dunbevolkte omgevingen waar de weersomstandigheden divers en vaak zeer uitdagend zijn. Het bedrijf gebruikt de omgeving als testgebied, maar ook als inspiratie voor de producten. Zo weet je zeker dat je door de koude dagen komt met Arcteryx kleding om je lichaam.

Arcteryx kleding denkt aan de lange termijn. De producten die het merk maakt moeten zo duurzaam mogelijk zijn en lang meegaan, ongeacht aan welke weersomstandigheden de producten onderworpen worden. Het merk is niet alleen gefocust op het maken van duurzame, kwalitatief goede producten, maar let ook streng op hoe hun bedrijfsvoering het milieu beïnvloedt. Van de gekozen materialen, tot de locatie waar de producten gemaakt worden, Arcteryx kleding is constant op zoek naar manieren om verantwoorder te werk te gaan.

ARCTERYX KLEDING BIJ FRESHCOTTON

Ook in de fashion wereld wordt Arcteryx kleding steeds meer gewaardeerd. Zo heb je onder andere Frank Ocean, Travis Scott, Harold Hunter en Virgil Abloh al een meerdere keer kunnen zien in Arcteryx kleding. Virgil Abloh droeg zelfs een Arcteryx jas tijdens zijn Fall ’20 Louis Vuitton fashion show. Bij Freshcotton zijn we dan ook super blij met dit merk. Het aanbod Arcteryx kleding blijft niet alleen bij jassen. Voor de iets mildere weersomstandigheden bieden zij ook Arcteryx hoodies aan. Ook je hoofd kun je beschermd houden met Arcteryx petten en zelfs met Arcteryx bucket hats. Met Arcteryx kleding is er dus met elke weersomstandigheid een mogelijkheid om jezelf comfortabel te houden.

TOP PICKS ARCTERYX

  1. De Atom SL Hoody is een lichtgewicht jas die perfect is voor de zomeravonden. Je kunt de jas overal mee naartoe nemen door het compacte formaat zodat je altijd voorbereid bent op het weer. Door de waterdichte finish ben je zelfs voorbereid op lichte buien.

  2. Atom SL Vest is de bodywarmer-versie van de Atom SL Hoody. Je kunt de bodywarmer dragen als middelste laag of over een trui voor extra warmte. Door de lichtgewicht fleece panelen worden de ventilatie en fit geoptimaliseerd.

  3. De Bird Emblem Hoody is perfect voor dagelijks gebruik. Je kunt hem gebruiken als vest of jas naar je werk, of tijdens jouw outdoor avontuur. De fleece stof houdt je warm en zorgt voor genoeg bewegingsvrijheid in elke situatie.

Naast Arcteryx kleding bieden wij natuurlijk nog veel merken aan. Check The North Face, Patagonia en Nike!