is toegevoegd aan je winkelwagen
is not available

GRATIS VERZENDING BOVEN DE €75

VOOR 23:30 BESTELD, MORGEN IN HUIS & 40 DAGEN BEDENKTIJD

  • eurosign
  • poundsign
  • dollarsign


Afgelopen vrijdag had onze hoofdfotograaf Vin van Kleef een foto expositie van zijn trip naar Los Angeles. Je bent waarschijnlijk al bekend met zijn werk als je onze Instagram account volgt, Vin beheert deze namelijk.

Het werd hoogtijd dat we Vin aan de wereld introduceerden. Wat volgt is een interview met Vin over zijn foto expositie en carrière als fotograaf. 

Introduceer jezelf aan ons
Mijn naam is Vin van Kleef, ben 24 jaar oud en werk momenteel als hoofdfotograaf bij FRESHCOTTON. Ik woon in Amsterdam met mijn vriendin en heb een kat genaamd Micky. 

Hoe lang ben je al fotograaf
Officieel werk ik 5 jaar als fotograaf, waarvan 4 jaar bij FRESHCOTTON. Fotografie was mijn hobby naast mijn opleiding. Studeren vond ik niet zo interessant en ik begon na te denken over wat ik elke dag graag zou willen doen. Ik koos er uiteindelijk voor om in plaats van te studeren als fotograaf te werken en op de markt intreden te doen. 

Voordat ik bij FRESHCOTTON werkte, was ik fotograaf bij een andere winkel waar ik ook de social media beheerde. Uiteindelijk kwam er een stageplek vrij bij FRESHCOTTON waar ik mij voor aanmeldde. Ik wilde zo veel mogelijk leren zodat ik van nut zou zijn voor andere bedrijven. In een half jaar tijd schoot ik zo veel mogelijk foto's en beheerde ik ook de Instagram pagina van FRESHCOTTON. Het verliep zo goed dat ik uiteindelijk een baan aangeboden kreeg waarvoor ik drie keer per week foto's moest schieten. Later kreeg ik meer dagen aangeboden en inmiddels ben ik hoofdfotograaf bij FRESH. 

Hoe is je voorliefde voor fotografie ontstaan
Toen ik 16 jaar oud was maakte ik foto's tijdens mijn vakantie met een camera die ik geleend had. Ik vond dit heel leuk dus vroeg ik om een camera als verjaardagscadeau. De camera die ik kreeg was relatief goedkoop en geschikt als 'starter camera'. Ik begon vaker te fotograferen en kocht steeds extra's, zoals een nieuwe lens en nieuwe body. Een jaar voordat ik bij FRESH kwam had ik geïnvesteerd in een goede camera. 

Wat was er nou afgelopen vrijdag gebeurd
Afgelopen vrijdag had ik mijn eerste expositie, 'LA cars'. Ik was op reis naar Los Angeles en schoot veel foto's. Mijn liefde voor fotografie was ontstaan tijdens een vakantie en ik ervaarde  hetzelfde in LA, je schiet voor jezelf en wat jij mooi vindt. Op elke straat zag ik wel iets unieks wat mooi gefotografeerd zou kunnen worden.

Ik was uiteindelijk zo trots op de foto's die ik geschoten had dat ik een tentoonstelling wou houden. Uiteindelijk had ik een facebook event aangemaakt, waardoor er wel een expositie moest plaatsvinden. Het was heel druk, wat ik gehoopt had maar niet had verwacht. Je verwacht natuurlijk wel dat een bepaald aantal mensen zullen komen zoals je vrienden, maar ik had niet gedacht dat het zo druk zou zijn. 

Welke foto ben je het meest trots op
Tijdens mijn vakantie had ik misschien duizenden foto's geschoten waarvan 10 op de expo te zien waren. Het was heel moeilijk om een selectie te maken, maar ik ben trots op ze allemaal. Ik vind de foto met het doek half over het wiel het meest interessant, omdat het zo mysterieus is. 

Zijn er fotografen waar jij zelf naar opkijkt
Vind het heel bijzonder hoe sommige fotografen een foto uniek maar toch herkenbaar kunnen maken. Er zijn sommige mensen waarvan je meteen weet dat zei de foto hebben geschoten, ook als dit anoniem online gepost wordt. Dan heb je als fotograaf een soort trademark en daar heb ik veel respect voor. Dus fotografen zoals Vince Perraud, Justin Chung, Alessio Albi en Dean Martindale.

Hoe zie je jou toekomst als fotograaf
Ik wil mijn carrière niet als fotograaf afsluiten, maar ik zie fotografie wel als een aspect wat ik altijd in mijn carrière zou kunnen gebruiken. Ik verwacht niet dat ik voor lange tijd fotograaf zal zijn omdat de markt aan het afsterven is. Het is toegankelijk voor iedereen nu om foto's te maken, waardoor de waarde van een foto ook minder wordt. Ik omarm dit fenomeen ook omdat het enerzijds mijn sterkte is geworden. Daarom heb ik ook voor mijn expositie weinig foto's tentoon gesteld, zodat je niet door de bomen het bos niet meer ziet.

Je kunt Vin op zijn Instagram volgen voor meer van zijn content.

Recent blogposts