is toegevoegd aan je winkelwagen
is not available

GRATIS VERZENDING BOVEN DE €75.00 (NL)

VOOR 23:30 BESTELD, MORGEN IN HUIS & 40 DAGEN BEDENKTIJD

  • eurosign
  • poundsign
  • dollarsign


Maart: Nienke Lit

Enorme schilderijen en een beschilderde Harley Davidson is wat je aantreft als je bij Nienke, aka Days of Yonder, haar atelier instapt. Het liefst toert ze op haar motor de hele wereld rond en leeft ze van haar kunst. En dat is precies hoe ze het sinds jaar en dag doet. Een dame die niet bang is.

Naast een kort interview vind je onderaan deze pagina meer foto's van haarzelf en haar werk. Voor een compleet overzicht van de kalender klik je hier!

Foto's by Roos van Rij.


Nienke, stel je voor in 5 zinnen!

Kunstenares en vormgever, ongegeneerd lekker jezelf zijn, daar word ik nou blij van. Ik ben gek op werken en dingen maken, uitpluizen, samenwerken, creëren, al word ik soms helemaal gek van mezelf en dat gepietepeuter. Dan vertrek ik met de motor of ga surfen om even uit mn hoofd te stappen. Onverwachts avontuur en m’n leven inrichten “as I see fit” is er door de jaren heen een beetje ingeslopen. Roll with it and volg je gevoel. Oh en vergeet niet te lachen, is gezond….

Stel je voor in 5 woorden.

Gedecideerd, knullig, fervent, nieuwsgierig, met een ‘fuck you’ randje.

Vertel over je kunst in 5 zinnen.

Een vorm van liquiditeit, iets waar ik altijd naar op zoek ben. Kleuren en patronen botsen, maar vloeien tegelijkertijd in elkaar, als gevolg van mijn levendige bijna psychedelische droombeelden en de realiteit van de dingen die mijn geest en emotionele toestand bezetten. Ik voel mezelf aangetrokken tot sterke vrouwelijke figuren met een geheime turbulente innerlijke wereld . Surrealistische scènes gevestigd in een kleurrijk pallet , met een verborgen verhaal waardoor de fragiele soms donkere kant van allemaal zichtbaar wordt.

Vertel over je kunst in 5 woorden.

Vloeiend, kleurrijk, fantasievol, vrouwelijk, duister randje

Waar kom je vandaan?

Den Haag, ouwe ;)

Vanuit waar werk je?

Ben sinds vorig jaar nogal wat on the move geweest, 3 maanden door het westen van de usa op een Harley. Vlak hiervoor alles weg gedaan door irritatie aan al dat “spul” wissel vaak van studio of atelier no point om al te gehecht te raken aan een plek, ben na een paar maanden toch weer foetsie. Ik denk dat m’n gutt feeling heel belangrijk is voor me en raak eerder gehecht aan mensen of een gevoel van plek dat echt de plek zelf. Ben graag “on the go” paar maanden hier paar maanden daar. Home is where you park it zeggen we dan maar….

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Dromen, ik kan zomaar een week of langer over hetzelfde dromen. Dit filtert dan langzaam uit en blijft in m’n koppie plakken totdat ik het maak. Ik voel me altijd aangetrokken tot kleur vooral vreemde combo’s die in eerste instantie niet logisch lijken maar oh zo lekker samengaan. Domme dagelijkse dingen zoals een candy wrapper, de lucht of iemand die ik voorbij zie lopen op straat kan zomaar iets sparken. Muziek is ook super belangrijk voor me als ik m’n headphones vergeet ga ik daar voor terug, het beïnvloed mn stemming, gevoel en kan me laten grijnzen van oor tot oor als alles zo even op dat perfecte moment samenkomt. Omgeving, kleuren, weer, licht en muziek.

Waar kunnen we je volgen?

Op instagram @daysofyonder en via mijn website!

Recent blogposts