is toegevoegd aan je winkelwagen
is not available

GRATIS VERZENDING BOVEN DE €75

VOOR 23:30 BESTELD, MORGEN IN HUIS & 40 DAGEN BEDENKTIJD

  • eurosign
  • poundsign
  • dollarsign


Welke overeenkomsten zijn er tussen het spelen in een film en het opnemen van een album?
‘De grootste overeenkomst is dat het allebei erg lang duurt en je er elke keer op verkijkt hoeveel tijd het in beslag neemt om een mooi eindproduct te realiseren. Creatief gezien kom je zowel bij het acteren als rappen in een bepaald soort flow waarin alles op zijn plek valt. Bij het opnemen van een album creëer je wellicht geen personage, maar je pakt wel een situatie die je heel erg grijpt of je wordt geïnspireerd door een bepaald gevoel die heel toepasselijk is waardoor de woorden eigenlijk vanzelf komen. Dat is eigenlijk hetzelfde als met acteren, waar je uiteindelijk ook in een situatie komt waarbij alles wat je doet iets toevoegt aan die specifieke situatie.’

Heb je je lang voorbereid op deze rol?
‘Zeker, in totaal wel iets van anderhalf jaar. Ik moest allereerst heel veel voetballes nemen, want ik was er totaal nog niet goed in. Daarnaast had ik ook nog nooit in een film gespeeld, dus dat was ook compleet nieuw voor me. Daarom heb ik een aantal dagen met Monic Hendrickx (Penoza, De Held) gezeten. Ze heeft me geholpen bij het voorbereiden op deze rol door te leren hoe je in een personage kruipt en dat heeft heel erg geholpen. We hebben 34 draaidagen gehad, maar je kunt wel zeggen dat ik veel langer Jermaine Slagter ben geweest.’

Zit er veel van het personage in jezelf?
‘Ja, absoluut. Ik denk dat veel mensen de perikelen die Jermaine meemaakt, ook kunnen meemaken maar dan in andere mate. Het heeft heel erg met volwassen worden te maken. We doen allemaal dingen, zijn allemaal jong en alles is onbevangen en vanzelfsprekend maar op een gegeven moment kom je op een punt waar je een beetje dat gevoel kwijt raakt; je denkt dat je die persoon nog wel bent, maar je bent die persoon niet meer. “Ben ik nou hetgene wat ik doe, of doe ik iets wat mij maakt?” Daarin ga je keuzes maken en raak je op sommige momenten wankel. De keuzes die je maakt zijn dan ook niet altijd de beste keuzes. In dat opzicht herken ik mezelf wel in het karakter, want ook ik heb niet altijd de juiste keuzes gemaakt.’

Hoe was het om te werken met Victor D. Ponten?
‘Ja tof. Victor is een hele goede regisseur. Het is iemand met een hele duidelijke visie die veel kaders stelt, maar ook iemand die je veel vrijheid geeft. Dat is voor mij heel belangrijk geweest in deze film. Het maken van deze film was zwaar. Absoluut een uitputtingsslag, maar dan wel in positieve zin. Victor heeft me enorm geholpen door me het volledige vertrouwen te geven. Hij heeft gelijk in het begin gezegd dat het worden van Jermaine mijn creatieve proces ging zijn en hij liet me daar erg vrij in. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor.’

Smaakt het acteren je naar meer of ga je nu weer muziek maken?
‘Ik maak sowieso nog steeds muziek en er gaat ook weer nieuwe muziek uitgebracht worden, maar ik wil dolgraag meer gaan acteren. Het smaakt zeker naar meer.’

Catacombe, met ondersteunende rollen van o.a. Liliana de Vries, Mark Rietman, Kevin Janssens en Werner Kolf gaat 3 september in première en zal vanaf 13 september in de Nederlandse bioscopen gaan draaien. Vanaf dat moment zijn ook de unieke FC Barkas tenues te kopen via FRESHCOTTON.

Recent blogposts