is toegevoegd aan je winkelwagen
is not available

TIJDELIJK GRATIS VERZENDING (NL)

VOOR 23:30 BESTELD, MORGEN IN HUIS & 40 DAGEN BEDENKTIJD

  • eurosign
  • poundsign
  • dollarsign


FreshCotton's Favorites 2016

Het is weer tijd voor de FreshCotton eindejaarslijstjes. Hierin delen we onze persoonlijke favorieten van het afgelopen jaar. Zo lees je onder andere wat onze beste aankopen zijn en welke serie en muziek wij in 2016 het meeste konden waarderen.

 


Naam: Pelle Bosma

Functie: Baas

Song van het jaar: Super Crip van Snoop Dogg. Het nieuwe album van Snoop Dogg is sick, maar ik ben dan ook een die-hard fan. Die track lijkt in de verte een beetje op Deep Cover vind ik.

Film/Serie van het jaar: Schuldig, een docu-serie op de npo over de Vogelbuurt. Erg schitterend en diep treurig tegelijk. Ik raad het aan om terug te kijken op uitzending gemist als je de kans krijgt.

Festival van het jaar: Ik heb Appelsap helaas door vakantie gemist dit jaar. Verder heb ik goede berichten gehoord over PITCH en 22fest.

Beste aankoop van het jaar (kleding): Patagonia jas. Misschien heb ik hem al twee jaar. Hij is super licht en warm tegelijk. Ik koop Patagonia voor het hele gezin, het is een verschrikkelijk tof merk. Ze hebben hun hele omzet van black friday (10 miljoen!) aan het goede doel gegeven.

Beste aankoop van het jaar (schoen): Ik heb aan het eind van de zomer op een paartje adidas Stan Smith Primeknit gelopen, maar toen werd het heel snel koud en kon ik ze niet meer aan. Ik kan niet wachten op de zomer.

Wens voor 2017: In 2017 bestaat Freshcotton 15 jaar. Ik weet dat er toffe dingen aan gaan komen en wens een knalfeest eind van het jaar.


Naam: Jesse

Functie: Oprichter en Directie

Song van het jaar: Sinds er Sonos en Spotify is ben ik het helemaal kwijt. Ik luister naar te veel genres om specifiek iets te noemen en als ik dat doe dan doe een ander song tekort. Ik heb dus besloten om dit jaar maar niks te zeggen.

Film/Serie van het jaar: Docu van stretch en Bobbito – Echt een aanrader. Je ziet hier hoe hip-hop in de jaren 90 via een heel klein radioshow’tje groot is geworden. Verder vond ik Black Mirror heel vernieuwend. Het zet je erg aan het denken.

Festival van het jaar: Ik kies toch weer Lowlands & Appelsap, maar ik ben ook niet naar veel meer andere festivals geweest.

Beste aankoop van het jaar (kleding): Beste aankoop van het jaar (kleding): Ik merk dat ik eigenlijk alleen nog maar Quality blanks draag. Al zal het er iets mee te maken hebben dat ik het zelf maak.

Beste aankoop van het jaar (schoen): adidas Ultra Boost Triple White. Een super comfy en top zomerschoen voor onder een short.

Wens voor 2017: World peace! Hopelijk houdt men het hoofd cool. Er gebeuren gekke dingen.


Naam: Vin van Kleef

Functie: Fotograaf

Song van het jaar: Nights van Frank Ocean. Ik heb jaren gewacht op zijn nieuwe album en eindelijk is het er. Ik vind het hele album geweldig, maar ik heb dit nummer gekozen omdat de song bestaat uit twee delen. Eerst een emotioneel gedeelte en daarna een heel mellow stuk. Love it.

Film van het jaar: De CGI/live-action versie van Jungle Book. Aan de ene kant door jeugdsentiment, maar het is ook gewoon een heel mooi gemaakte film door Jon Favreau. Ik kan niet wachten op zijn versie van The Lion King.

Serie van het jaar: Stranger Things. Alles klopt aan deze serie, goeie cast, vet verhaal, hele set-up is perfect. Het klopt gewoon

Festival van het jaar: Appelsap. Goede line-up en goede sfeer.

Beste aankoop van het jaar (kleding): Stone Island trui. Een roze stone-washed trui met patch op de arm. Was totaal geen fan van Stoney, maar om juist van dit merk een roze stone-washed trui te hebben vind ik gewoon gruwelijk.

Beste aankoop van het jaar (schoen): Adidas Ultra Boost. Een all-white sneaker die ik heb gekozen omdat ik 'm helemaal op heb gedragen. Ik draag een schoen bijna nooit vaak achter elkaar, maar deze was gewoon de moeite waard.

Wens voor 2017: Een nog grotere speler worden.


Naam: Keke Baas

Functie: Klantenservice & Logistiek

Song van het jaar: Chance The Rapper ft. Knox Fortune - All Night. Ik moet eerlijk bekennen dat ik, in tegenstelling tot anderen, veel te laat op Chance The Rapper ben gesprongen. Coloring Book is echt een geweldig divers album en dit nummers is daar het hoogtepunt van. Ik heb dit nummer regelmatig aangezet voordat ik naar een feestje of een festival ging dit jaar en dat waren er nogal wat. Ik word er heel vrolijk van en krijg er onwijs zin van om panja te worden, wat mijn jaar nogal beschrijft.

Film/Serie van het jaar: Luke Cage. Ik ben sowieso een Marvel geek en het feit dat alles met elkaar verbonden is vind ik geweldig. Natuurlijk kwamen dit jaar ook Civil War, Dr. Strange en DareDevil S2 uit, maar Luke Cage was anders omdat het niet zozeer een actieserie was, maar meer een dramaserie met actie elementen. Combineer dit met veel live muziek in de serie en je hebt mij echt te pakken. Series en films die het net niet hebben gehaald zijn Stranger Things en GoT.

Festival van het jaar: Where The Wild Things Are. We hebben daar echt een bende gemaakt, maar wel een hele leuke bende.

Beste aankoop van het jaar (kleding): Een tuinbroek. Fok de haters.

Beste aankoop van het jaar (schoen): Ik draag heel veel schoenen die ik al eerder heb gekocht. Sowieso ben ik de minste sneakerfreak van het kantoor. Maar ik heb wel heel erg genoten van het paartje Hi-Tecs wat ik dit jaar heb gekregen. Hele fijne schoenen.

Wens voor 2017: Onschuldige burgers mogen nooit meer het slachtoffer worden van al het geweldig in de wereld. Of dat nou in Aleppo is, of in de straten van Amsterdam.


Naam: Roel Vervuurt

Functie: Order management & Planning

Song van het jaar: Tijdens werk sowieso Skepta voor wat extra energie en focus, in dat geval heel Konnichiwa. Daarnaast een nummer uit 2015, maar waar dit jaar een nieuwe clip van is verschenen die echt heel sick is. Jamie XX met Gosh, zorg dat je de making of daarvan checkt. En oja, van eigen bodem natuurlijk Yung Nnelg z’n video van Op Dreef. Heel nice.

Film/Serie van het jaar: Aangezien ik totaal geen fan ben van Sci-fi/Fantasy heb ik een verrassend rijtje van 3 favoriete series van afgelopen jaar: GOT 6, Stranger Things en Westworld.

Festival van het jaar: Where The Wild Things Are, waar we met de hele FreshCotton posse een feestje hadden in ons eigen party huisje. Crazy.

Beste aankoop van het jaar (kleding): ): M’n WTAPS Hoodie is heerlijk; Placing things where they should be.

Beste aankoop van het jaar (schoen): Supreme x Nike SB Blazer in pink. FTW.

Wens voor 2017: Wens voor 2017: Knallen met 15 jaar FreshCotton! En aangezien het inmiddels bijna 5 jaar terug is dat ik Jiggy Dje z'n album aanschafte in de pre-order, hoop ik dat die dit jaar ook ein-de-lijk gaat droppen. Fingers crossed.


Naam: Albert Visser

Functie: Marketing & IT

Song van het jaar: De song van het jaar is wel lastig. Als ik mijn Spotify top100 moet geloven is het Den Harrow met Catch the Fox. Deze Italo banger uit 1986 heb ik het meest gedraaid. Maar de track waar ik het vaakst aan dacht was Nocturnal Me van Echo and the Bunnymen. Ook een oudje, 1984. Ik heb dit jaar weinig nieuwe muziek geluisterd, behalve wat metalbands als Fallujah en Oathbreaker. Wel luister ik heel veel podcasts als ik onderweg ben. Een greep: Appels en Perenshow (!), Brug Podcast, Het Spoor terug, You are not so Smart, Planet Money en Ginger Runner Live.

Film/Serie van het jaar: De serie die me het meest aan het denken heeft gezet is zonder twijfel Black Mirror. In deze show wordt in elke aflevering verschillende near future thema’s verkend.

Festival van het jaar: Ik ben dit jaar naar een paar festivals geweest, maar deze vond ik vaak mwah. Wel ben ik naar twee optredens geweest -beide in Paradiso, die ik niet snel zal vergeten. De eerste was Deafheaven en een paar dagen later naar Peter Hook and the Light. De bassist van Joy Division speelde in een drie uur durende set Joy Division en New Order tracks. Pure magie. <-- Ik begin een oude man te worden.

Beste aankoop van het jaar (kleding): Ik kreeg dit kledingstuk van mijn collega Vincent en is direct het beste dat ik bezit. Het is de FreshCotton x Obey, FreshCotton has a Posse hoodie.

Beste aankoop van het jaar (schoen): Nike Air Footscape Woven Chukka

Wens voor 2017: Ik heb de eerst helft van 2016 een paar (ultra)marathons gelopen, dat heb ik in de tweede helft een beetje laten versloffen. We gaan dit in 2017 weer oppakken en daarnaast komen er nog een hoop mooie dingen met de Fresh aan. Zin in.


Naam: Vincent Reedijk

Functie: Inkoop

Song van het jaar: Anderson .Paak - Come down, Big Baby D.R.A.M. - Broccoli feat. Lil Yachty, het nieuwe album van Chance The Rapper en the Rolling Stones; Blue & Lonesome.

Film/Serie van het jaar: Vinyl, Atlanta, Stranger Things & The Jinx: The life and death of Robert Durst vond ik heel goed.

Festival van het jaar: Sowieso ‘Where The Wild Things Are’, we hadden daar 4 huisjes waarvan 1 het officiële afterparty huisje was, waar o.a. Zwart Licht, Yung Internet, Rachel Green, Mairo Nawaz, en nog een aantal toffe acts het huisje helemaal op z’n kop kwamen zetten. Ik ben met Keke en Rikkert het hele weekend gebleven en aardig de boel op stelten gezet… Ik hoop dat we zoiets in 2017 weer mogen doen!

Beste aankoop van het jaar (kleding): Heb veel goede aankopen gedaan… maar een paar items die ik veel draag zijn een Grind London hoodie, Heresy longsleeve, Do Nothing Club hoodie, tees & The Saturdays NYC reversible bodywarmer.

Beste aankoop van het jaar (schoen): Ik heb bij ons expres een extra paar voor mezelf besteld bij adidas van de Ultra Boost in all white en black, meest comfortabele schoen van het moment. En heb een paartje Supreme x Nike 98 snakeskins bij Supreme in London weten te scoren.

Wens voor 2017: World peace.


Naam: Serginio Piqué

Song van het jaar: Ik vond 2016 op muzikaal gebied wel zwakker dan 2015. Er zijn wel een aantal artiesten waar ik super lekker op ging dit jaar. In de Nederlandse scene hebben Mula-B & Louis dit jaar echt gewonnen in mijn ogen. Ik ging echt super lekker op de volgende Amerikaanse albums: SEPT 5TH (DVSN), A Seat At The Table (Solange), Twenty88 (Big Sean & Jhene Aiko). Coloring Book (Chance the Rapper).

Film/Serie van het jaar: Ik kijk altijd films uit de 90s, al heb ik sinds kort een Pathé Unlimited pas. Desondanks heb ik nog niks overtuigends gezien.

Festival van het jaar: Appelsap

Beste aankoop van het jaar (kleding): Quality Blanks

Beste aankoop van het jaar (schoen): Karhu van Olaf Hussein.

Wens voor 2017: 2016 overtreffen. Koersen laten stijgen.


Naam: Naïm Mechri

Functie: Stagiair Grafisch design

Song van het jaar: Drake - Fake Love. Het is Drake wederom gelukt om een liedje te maken waar ik mezelf maar al te goed in herken...

Film/Serie van het jaar: Dragon Ball Super, dit begrijp je alleen als je na 1990 geboren bent, I’m sorry.

Festival van het jaar: Where the Wild Things Are (after party), het was echt sick voordat ik in bed ging liggen.

Beste aankoop van het jaar (kleding): Carhartt Nimbus Pullover, past goed onder de 2 jassen die ik er overheen draag.

Beste aankoop van het jaar (schoen): adidas Ultra Boost KOLOR, zit ongelooflijk lekker en is een niet-normaal-harde patta.

Wens voor 2017: M’n diploma halen en dan naar het Conservatorium!

Recent blogposts