is toegevoegd aan je winkelwagen
is not available

GRATIS VERZENDING BOVEN DE €75.00 (NL)

VOOR 23:30 BESTELD, MORGEN IN HUIS & 40 DAGEN BEDENKTIJD

  • eurosign
  • poundsign
  • dollarsign


We hebben een interview gehouden met Nathanaël, één van de grafisch ontwerpers van de DP SS20 collectie en new member van het Freshcotton team. Lees hieronder alles wat je moet weten over Nathanaël en de nieuwe Daily Paper items.


Hoe is de samenwerking tussen jou en Daily Paper ontstaan?

Ik ben twee jaar geleden door DP's "head of creative & art direction" Beri Dalgali gevraagd om voor de FW19 graphics te maken omdat mijn graphic stijl goed aansloot aan het concept voor die collectie. Beri en ik studeerde 6 jaar geleden af op dezelfde kunstacademie (Artez te Arnhem). Af en toe hielp ik haar met grafische programma's of als de printer vastliep (¬_¬).

Je hebt ook veel graphics van de vorige Daily Paper collectie ontworpen. Is er een verband tussen deze collectie en de vorige?

De vorige collectie was voornamelijk geïnspireerd op Afrofuturisme en Retrofuturisme. De laatste beweging is ook een directe inspiratie geweest voor de SS20 collectie. "Nostalgia Meets a New World" is namelijk het motto van de nieuwe collectie. Een toekomst beeld schetsen, maar op een retro manier.


Is er een beeld wat jou geïnspireerd heeft binnen deze collectie?


Ik ben voor zowel FW19 en SS20 collectie geïnspireerd door old-school sci-fi films omdat daarin een toekomstbeeld werd geschetst die nu verouderd of juist te overdreven is. Ik vind het mooi dat deze grafische taal naast humoristisch ook heel esthetisch is. Alle beelden uit de film “Tron” uit 1982 vind ik veelomvattend voor SS20. Er werd in die tijd echt gezocht naar manieren om visueel alles uit de kast te trekken met 3D renders. Omdat de techniek van die tijd het niet toeliet werden voornamelijk geometrische vormen gebruikt en ziet het er juist heel stilistisch en mooi uit. Daarnaast is deze esthetiek ook gewoon nostalgisch voor mij, ook al ben ik een 90's kid ( ͡° ͜ʖ ͡°)..


In deze collectie heb je voornamelijk logo's ontworpen. Is er een logo binnen deze collectie waar je het meest trots op bent?


Ja ik vind dit onderstaande logo het tofst omdat het in zijn simpelheid de hele collectie omvat: psychedelisch, retro en futuristisch. Ik heb dit logo Morpheus genoemd, naar één van de helden van The Matrix


Wie zou je in jouw ontworpen shirts willen zien lopen?


Toevallig stond Anderson Paak op mijn lijstje en die zag ik gister nog in een FW19 ontwerp van mij op Justin Timberlake's insta. Ik zou mijn witte logo longlseeve tee uit de SS20 collectie het liefst op mijn moeder zien (◕‿◕✿).

Heb je nog toekomstige projecten met DP?

DP founder Abder en ik hangen veel en brainstormen over projecten binnen en buiten DP. Binnenkort komt er een tof project die ik samen met hem ontworpen heb. Dus houd dat goed in gaten.

Tenslotte wil ik ook credits geven aan Ben van Brummelen. Hij heeft met behulp van Daan Kuyper een groot aandeel gehad in het grafisch ontwerp van de SS20 collectie en is DP's graphic mastermind. Ook wil ik het hele design team bedanken voor de plaatsing van de graphics en de toffe designs. Met name Beri Dalgali, Carly Muller en natuurlijk Jefferson, Hussein en Abder.

Shop nu de nieuwe Daily Paper SS20 collectie in de FRESHCOTTON webshop!

Recent blogposts