GRATIS VERZENDING OP IEDERE ORDER | VOOR 23:30 BESTELD, MORGEN IN HUIS | 30 DAGEN BEDENKTIJD

Throwback Thursday #3 - De rappers

  • Posted on
  • By Keke
Throwback Thursday #3 - De rappers

FRESHCOTTON en rappend Nederland zijn al meer dan een decennia aan elkaar verbonden. Na de fameuze Buitenwesten tour begonnen we met het verkopen van de merchandise van Top Notch en Noah's Ark artiesten en zo ontstonden er levenslange vriendschappen met enkele van je favoriete rappers.

Throwback Thursday #3 - De rappers

Ondanks dat FRESHCOTTON al in 2001 werd opgericht, zal voor veel van onze klanten, de eerste ontmoeting met je favoriete webshop zijn geweest toen er actief werd samengewerkt met de crème de la crème van de Nederlandse hiphop. Momenteel is hiphop bij uitstek hét populairste genre, maar in de periode dat FRESHCOTTON begon met het verkopen van merchandise van artiesten en labels, kon je hiphop eigenlijk nog veel meer als underground zien.

Nadat het jaren voor maar een kleine groep rugtasdragende liefhebbers was, ontplofte de Nederlandse hiphop in 2005 toen Rico, Sticks, Kubus, Typhoon, Jawat! en DuvelDuvel gezamenlijk op tournee gingen met de Buitenwesten tour. Dit was het startsein voor de populariteit van hiphop in Nederland, en al gauw werd er via de labels Top Notch en Noah's Ark merchandise van de grootste sterren van dat moment verkocht. De webshop hing vol met tees van o.a. De Jeugd van Tegenwoordig, The Opposites, Opgezwolle, Zwart Licht en Winne. Winne zelf werkte namens Top Notch ook enkele dagen op kantoor bij FRESHCOTTON om de merchandise te regelen.

Om de merchandise goed aan de man te brengen, werd al snel besloten dat de artiesten zelf ook model moesten staan. Dit zorgde ervoor dat zo'n beetje iedere dag er wel een rapper aanwezig was om gefotografeerd te worden. En als je dan toch bezig bent, dan schiet je nog gelijk wat andere collecties op ze. Zo was het eerder regel dan uitzondering dat je jouw zomer- of winterjas, hoodies en tees op je favoriete rapper werden geschoten.

Doordat producer en DJ Snelle Jelle op steenworp afstand van het FRESHCOTTON kantoor woonde en daar ook zijn studio had, kwamen veel artiesten die bij hem aan het opnemen waren, vaak ook langs voor de fameuze vrijdagmiddagborrels. Op deze manier ontstonden er ware vriendschappen tussen het personeel van FRESHCOTTON en veel rappers. Zo was Murda/Turk/Önder kind aan huis, kwam Kleine Viezerik bijzonder vaak over de vloer en noemde Polska Pelle, één van de eigenaars, steevast Papa Pelle. Er werden speciale sponsordeals voor veel rappers gemaakt, wat toentertijd nog helemaal geen influencer marketing heette, en de styling voor veel videoclips kwam rond die tijd van de hand van de eigen stylisten. De climax werd bereikt toen in 2010 samen met SirOJ het nummer Voor De Straat werd gemaakt. Vandaag de dag nog steeds een classic.

Er is de jaren daarna veel veranderd, maar de liefde tussen FRESHCOTTON en rappend Nederland is nog steeds real. We werken nauw samen met nieuwe artiesten als Yung Internet, Ares, Donnie, Black Acid en verkopen de officiële merchandise van Noah's Ark, maar ook de oude garde is nog steeds regelmatig aanwezig op onze events. De wederzijdse liefde zou zomaar dit jaar geuit kunnen worden in een speciaal project, dus stay tuned for more...

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »